Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » IPL-hoito

IPL-hoito

Laserin Etcetera suorittaa IPL-valoimpulssihoidot asiantuntevasti. IPL (Intense Pulsed Light) tarkoittaa hoitoa voimakkailla valoimpulsseilla. Valoimpulssihoito on turvallista, tehokasta ja lähes kivutonta. 

Mitä IPL-hoidossa tehdään?

Hoidon alkaessa silmät suojataan laseilla ja hoidettavalle alueelle levitetään viilentävää geeliä. IPL-laitteen käsikappaleen huurteisen kylmä lasiprisma asetetaan iholle, jotta hoidettava ihoalue ei lämpenisi liikaa valoimpulssin vaikutuksesta. 

Karvanpoistossa valo tuhoaa karvatupet tunkeutumalla niihin suoraan. Hoito toimii tummissa karvoissa, joissa on pigmenttiä.

Pintaverisuonten poistossa/vaalennuksessa valo vaikuttaa kasvojen ohuisiin verisuoniin, jonka jälkeen hyytynyt veri poistuu kehosta aineenvaihdunnan seurauksena noin kahdessa viikossa.

Hoitokertojen määrä riippuu lähtötilanteesta sekä hoidettavasta alueesta.

Hoidon jälkeen voi esiintyä lievää kuumotusta ja punoitusta, mutta se laantuu yleensä päivässä. Hoito ei vaadi toipilasaikaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä kehon alueita voidaan hoitaa?

Kaikkia, paitsi silmien ympäristöä.

Sattuuko IPL-hoito?

Iholla tuntuu vain pieni nipistys.

Mitä tuntemuksia voi ilmetä hoidon jälkeen?

Heti hoidon jälkeen voi esiintyä lievää, tilapäistä punoitusta. Joissakin tapauksissa esiintyy turvotusta, joka muistuttaa auringossa palaneen ihon oireita. Se kuitenkin häviää yleensä saman päivän aikana. Ärtyneellä iholla voi käyttää varovasti meikkiä ensimmäisinä hoidon jälkeisinä päivinä.

Karvanpoistohoidon jälkeen jää harvoin mitään tuntemuksia. 

Onko hoito aina mahdollinen?

Jotkin lääkitykset ja sairaudet estävät hoidon. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan luvan. Tatuoitua aluetta ei voi käsitellä IPL-menetelmällä. Mikäli iho on luonnostaan tummemman sävyinen, valohoitoa ei voi tehdä. Sama pätee auringonvalosta ruskettuneeseen ihoon. Kerro aina perussairauksista tai pysyvästä lääkityksestä ennen hoitoa. Mikäli herää kysymyksiä, olethan yhteydessä!

Kuinka usein hoitoa tarvitaan?

Hoitokertojen tarve on yksilöllinen. Karvojen poistoon riittää alueesta riippuen yleensä
4-7 hoitokertaa. Kertojen väli on noin 5 viikkoa. Verisuonten poistoon jopa yksi kerta voi riittää.
Jotkut verisuonet häviävät heti, toiset vaalenevat asteittain noin 2 viikon kuluessa, riippuen suonen sekä koosta että syvyydestä. Jos suonia on paljon, saattaa 2–3 käsittelyä parin kolmen viikon välein olla tarpeen.

Mitä on otettava huomioon ennen hoitoa? 

Hoitoa edellisenä päivänä hoidettavat ihoalueet tulee höylätä itse perinteisellä höylällä. Karvoja ei saa nyppiä eikä poistaa karvatupesta sokeroinnilla kuukauteen ennen hoitoa – on tärkeää, että karvatupessa on tumma karva, sillä valo osuu nimenomaan pigmentoituun karvaan ihon alla. Karvoja ei tarvitse kuitenkaan kasvattaa ennen hoitoa. 

Kuukauteen ennen hoitojen aloittamista ei saa ottaa aurinkoa, käydä solariumissa tai käyttää itseruskettavia tuotteita.

Ovatko komplikaatiot mahdollisia?

Punotusta, rakkuloita tai lievää kutinaa voi joskus esiintyä. Oireet häviävät yleensä muutamassa päivässä. Jotta iho ei palaisi, tehdään koehoito muutamalla eri tehoisella testipulssilla ennen laajemman alueen käsittelyä. Joissakin harvoissa tapauksissa iho voi tilapäisesti vaaleta tai tummua hieman (hypo- tai hyperpigmentointi), mutta se on ohimenevää.

sv_SESvenska